[ plaats een bericht ]gepost op: 26-11-14 door: Ronald Burki

Leuk deze site. Jaap Valkhoff ken ik als beste van het "Hand in hand". Zing ik nog steeds 2-wekelijks in de Kuip dan tevens luisterend naar de stem van Jack van Dam waarbij ik ook altijd nog steeds aan Japie Valkhoff moet denken. Ook zijn andere liedjes, o.a. gezongen door Rotterdamse Riet, vind ik geweldig. Naar mijn mening een op landelijk nivo altijd ondergewaardeerd artiest geweest. Maar dat komt volgens mij voornamelijk omdat Jaap Valkhoff niet uit Amsterdam kwam.


gepost op: 19-04-14 door: Danny Dukers

Leuk om te lezen dat Denny Dukers samen heeft gespeeld met de legendarische Jaapie Valkhoff, en daaruit hand in hand de kameraden is voortgekomen. Wij zijn nakomelingen van Denny. De accordeon is overgegaan van generatie op generatie want mijn overgoot opa Daan Dukers en mijn opa Dolf Dukers hebben vroeger ook veel accordeon gespeeld in de kroegen van Rotterdam, waaronder cafe de Zwaan en cafe de Miramar. Gr, Fam. Dukers


gepost op: 21-02-14 door: Pim Venhorst

Ik ben vaak in de Oasebar geweest.
Later bij Jaap in "De Horlepiep" waar Willem van Duuren de barman was.
Helaas: Die "gouden"tijd is voorbij


gepost op: 07-09-13 door: Tom

nice read


gepost op: 20-04-13 door: moira anderson

erg leuk om weer de foto's uit de oude doos te zien...jo...is overigens mijn oma...deze foto's bekeek ik vroeger vaak in het grote fotoalbum van mn oma...de meeste zijn nu in het bezit van mijn moeder lenny anderson-van gelderen


gepost op: 14-11-12 door: Cathy

Social entrepreneurs are most commonly associated with the voluntary and not-for-profit sectors, but this need not preclude making a profit. Social entrepreneurship practised with a world view or international context is called international social entrepreneurship. See also Corporate Social Entrepreneurship.


gepost op: 14-11-12 door: Arlene

I was delighted to find this web site.I wanted to thank you for your time reading this wonderful! I really enjoyed every bit of it and I’ve marked to ensure that the blog post something new.


gepost op: 14-11-12 door: Cecilia

I am totally agree with your opinion.this blog post is very encouraging to people who want to know these topics.


gepost op: 14-11-12 door: Charlotte

Your content is very useful. Thank you so much for providing plenty of useful content. I have bookmarked your site and will be without doubt coming back. Once again, I appreciate all your work and also providing a lot vital tricks for your readers.


gepost op: 14-11-12 door: Betty

I wonder how you got so good. This is really a fascinating blog, lots of stuff that I can Get into. One thing I just want to say is that your Blog is so perfect!


gepost op: 14-11-12 door: Belinda

This is a nice post in an interesting line of content.Thanks for sharing this article, great way of bring this topic to discussion.


gepost op: 14-11-12 door: Belle

Thank you for sharing such great information with us. I really appreciate everything that you’ve done here and am glad to know that you really care about the world that we live in


gepost op: 18-01-12 door: willem taffijn

als accordeonist van het Rotterdams Tuig heb ik al eerder gereageerd op het fenomeen ,,Jaap Valkhoff,,vaak
is het zo dat bij onze optredens gevraagt wordt , naar meer composities
van Jaap.Ik zou het dan toejuichen als
de Bladmuziek en Tekst wordt uitgebracht als boekwerk,zodat onze ,,Jaap,,Blijft voortleven,onder de muzikanten.
GROET AAN fAM.VALKHOFF


gepost op: 15-08-11 door: amj2011

Wij hebben dat boek en plaat op de Meent in Rotterdam gehaald (mijn neef dan) en na het beluisteren van enige liedjes kwamen wij tot de slotsom dat de mix van stem, accordeon en begeleiding, de accordeon er te dominant naar voren is geschoven, kortom de mix is niet juist…jammer want eigenlijk verdient Jaap zelf als zanger beslist ook de volle aandacht.

Alhoewel hij geen echte geen crooner was, had het toch van dat je vanzelf mee gaat zingen als je de tekst kent.
Verder verdient het boek alle lof, alhoewel het eigenlijk niet compleet is zonder dat je de tekst mee kan zingen, vooral als karaoke beslist een aanrader…

Wij hoorden van de verkoper op de Meent dat wij het laatste exemplaar in handen hadden, dus bestelde de man een nieuwe voorraad.
Het is ongelooflijk dat in deze tijd van popmuziek zulke muziek toch in de harten van alle oude Rotterdammers en daarbuiten nog steeds een plaatsje heeft.

Wij hebben het ook gezien hoeveel moeite het kost om zulke boeken samen te stellen daar de rechtmatige eigenaars het klaarblijkelijk er moeite mee hebben hun kostbare schat te delen met anderen.

Verder niks dan lof,

Wij hopen dat U onze speldenprikken kunt verdragen en sluiten af.


gepost op: 03-08-11 door: A.L. van der Valk

Ik vind het geweldig dat er nog steeds zoveel aandacht is voor de liedjes van Jaap Valkhoff.
Maar waar haal ik de muziek vandaan? Een paar liedjes heb ik wel, maar er zijn nog zoveel mooie liedjes die ik niet te pakken krijg. Ik speel accordeon. Is het een idee om eens een muziekboek samen te stellen van de meest bekende liedjes voor accordeon/keyboard?


gepost op: 21-07-11 door: ed koeleman

heeft iemand de tekst van jaap valkhoff
,,het verlangen naar jou,,
ik ben gitarist en ik wil dit nummer gaan zingen ,een mp3 mag ook dan schrijf ik hem wel over
b.v. dank


gepost op: 15-06-11 door: Gelder

Zo morgen een mooi cd geven voor z'n 71e verjaardag. :)


gepost op: 25-01-11 door: Andreas

Hallo,
Ik vind de muziek van Jaap Valkhoff
mijn opa was een van The Three Jacksons
leef daar nog een van de The Three Jacksons??


gepost op: 15-01-11 door: leny boer

beste familie valkhof wat fijn dat er aandacht wordt besteed aan het muzikale fenomeen japie valkhof.
ik heb jaap gekend uit de tijd dat mijn man leen en ik assistenten waren bij de illusionist crochet.
en ook door de oase. in die tijd woonde wij op de achter woning bij martin zijn oma in de gouvenestraat
later heeft jaap in de jury bij ons op de camping gezeten bij een playback show samen met lydia oosthoek en frans vrolijk.
ook is hij met je moeder bij ons in het cafe geweest wat wij wat jaren geleden hadden een heerlijke vent met humor. en niet te vergeten de tweede zijstraat later meidoornlaan in hoek van holland. daar stonden mijn schoonouders een paar huisjes verder.
ik heb altijd erg van jaap genoten.
groeten aan de familie en het beste voor de toekomst.


gepost op: 05-01-11 door: Henk Westerdijk

Ook de leuke uitzending gezien op TV-Rijmond. Fantastische sfeer, echt genieten. Wat een jong talent !!
Doris van Duijl vond ik zo grappig, zij heeft echt al die oude sfeer in haar stem.
Proficiat !!!!


gepost op: 02-01-11 door: Peter Bakker

Op nieuwjaarsdag zag ik, bij toeval, de herhaling op TVRijnmond van de nacht van de Kaap. De uitzending was volledig gewijd aan Jaap Valkhoff. De uitzending was verdeeld over twee dagen. Die dagen heb ik genoten van het geweldige oeuvre dat Jaap Valkhoff heeft de Nederlandse cultuur heeft nagelaten. Na de uitzendingen heb ik deze site gevonden. Mijn complimenten. En wat Jaap Valkhoff betreft: voor mij is hij, qua aantal composities, de Willy Nelson van Nederland. Helemaal geweldig!


gepost op: 24-12-10 door: Louise Murray

Het liedje of eigenlijk een zin: "Ik droeg een roos in mijn knoopsgat en de zon scheen in mijn haar toen ik jou ging ontmoeten mijn kind" gaat vaak door mijn hoofd. En zover heb ik het niet kunnen vinden. Is het geschreven door Jaap Valkhoff en waar kan ik de woorden vinden? Het schijnt niet op een van de CDs te staan. Max van Praag zong het.
Louise Murray
Sydney
Australia


gepost op: 01-12-10 door: Ada

In het kader van de 100ste. geboorte dag van Jaap Valkhoff, leek het ons een mooie
gelegenheid om in ons eetcafé waar we vaak levende muziek hebben, jl. zondag 28/11 was Kees Corbijn onze gast, een middag te besteden aan Jaap Valkhoff. De weg die we daarvoor moeten bewandelen is voor ons nieg geheel duidelijk misschien zou u ons daarbij kunnen helpen, twee weten meer dan één.
met vriendelijke groet
Ada


gepost op: 14-11-10 door: Jan Koopmans

Wat enorm leuk om te ontdekken dat er zowaar een website is over Jaap Valkhof. Zelf nog steeds werkzaam in de media- en muziekwereld heb ik Jaap zowel als bezoeker van de Oase als privé mogen kennen. Met een groepje collega’s gingen we regelmatig naar de Schilderstraat om een nachtje te genieten van ondermeer Jaap. Regelmatig entertainde hij in onze richting, want ja, we werden regelmatige klanten ;-)
Veel later kwam ik Jaap weer tegen in de Heijermans flat in Schiedam, hij was inderdaad nog steeds de Jaap van de liedjes, maar je miste iets in hem, hij was leeg. Ik heb het twijfelachtige genoegen gekend zo nu en dan met hem een biljartje te leggen, ik kon er geen hout van en dat hinderde hem, dus hij zou het me wel even leren. Ik kwam daar zo nu en dan een bakkie doen, ik moest er voor mijn beroep nog al eens zijn, dus praatten Jaap en ik vaak over die tijd van de Oase en over zijn muziek en mijn liefde voor die muziek. Het was voor mij dan ook een behoorlijke klap toen ik hoorde van het dramatische ongeval, zo mag een artiest van dat niveau niet eindigen, dat kon niet, zo was mijn gevoel toen en dat is het nog. Natuurlijk geldt dit voor iedereen, maar in het geval van Jaap trof het me wel bijzonder. Heel veel succes met dit mooie initiatief!
Jan Koopmans – jan ad komawa.nl


gepost op: 13-11-10 door: E vd Leest

Beste meneer M Valkhoff en meneer B. Valkhoff,
Mijn naam is E vd Leest,
Ben 32 jaar. Ben een fanv an oud nederlandstalige liedjes. Ken uw vader van de volgende liedjes: Ik heb m'n hart verloren op Katendrecht, Ik ben Japie de Portier, Er komen schepen voorbij. Ben blij dat het boek verschenen is over Jaap Valkhoff.
Groet van E vd Leest


gepost op: 13-10-10 door: Accordeonfestival Hoogezand-Sappemeer

Beste Martin en Riena,
Bij deze nog hartelijk dank voor jullie komst naar theater het Kielzog bij de 17e editie van het Int. Accordeon Festival Hoogezand-Sappemeer.
Ik ben blij voor jullie dat jullie hebben genoten van deze middag met accordeonliefhebbers en natuurlijk leuk dat er veel mensen waren die Jaap Valkhoff nog niet zijn vergeten.
Compliment voor het fantastische boek, ziet er perfect uit.

Met vr. groet

Adri Kruijer (organisatie)
www.accordeonfestivalhs.nl


gepost op: 12-10-10 door: Theo Vleugels

Beste Ben en Martin,
Mrt '95 kreeg ik een briefje van jullie om de cd-MOONGLOW te bestellen,die ik gelijk heb besteld.De cd heb ik vele malen gedraaid,vooral op verjaardagen ed.Dat ik het prachtige acc.spel van jullie vader bewonderde dat weten jullie wel,maar het brengt tevens de gezellige sfeer weer naar boven uit het verleden,van alle oude jaars avonden en verjaardagen vanaf 1946 bij onze oma in de Couvernestraat, waar je vader ons liet genieten van zijn acc.spel en zang.Onvergetelijke momenten!!En niet te vergeten dat hij gespeeld en gezongen heeft op mijn verjaardag bij mij thuis.Het boek wat jullie hebben uitgegeven verdient een succes te worden.Ik vind het een prachtige samenvatting van zijn muzikale carrierre. Vele groeten van jullie neef
Theo Vleugels.


gepost op: 12-10-10 door: John Haze

Beste Martin,ik kwam thuis na het bezoek van het Kielzog gisteren
Nou het is laat geworden zeg ik je
Het boek heb ik in 1 keer gelezen en daarna tot diep in de nacht de cd,s beluistert.
tja.......


gr John

p.s Bedankt voor het signeren


gepost op: 29-09-10 door: Linda van Koesveld

Het boek afgelopen weekend gelezen....heel bijzonder! Veel verhalen kende ik nog niet en heb hier erg genoten. Wat een bijzondere 'gewone' man was Jaap Valkhoff. Na het boek te hebben gelezen de cd's beluisterd. Door de verhalen in het boek luisterde ik op een andere manier naar de cd's.

Ben en Martin, jullie hebben een geweldige prestatie geleverd met het schrijven van Diep in mijn hart. Gefeliciteerd!


gepost op: 28-09-10 door: thea van den berg

goedemorgen,
Wat heb ik genoten van de ode aan Japie Valkhoff op de Kaap.
Vandaag het boek gekocht en gelijk begonnen met het te lezen. En met de heerlijke muziek van de cd's op de achtergrond,
Fantastisch geschreven,prachtige fotoos en wat is het leuk om zo een kijkje in de keuken te krijgen van zo'n beroemde familie. Bedankt, ik ben heel erg blij met mijn aankoop.
groetjes Thea van den Berg


gepost op: 16-09-10 door: Edith Smits- Valk

Beste Ben en Martin,
ik was onderweg toen ik over de radio hoorde van jullie boek en cd's over 'mijn Ome Japie". Ik krabbelde snel het adres van de site op een kladje en dacht er verder niet meer aan. Kwam nu het kladje weer tegen en ben eens achter m'n pc geklommen. Ik ben blij verrast, het ziet er allemaal geweldig uit. Dus dan ook maar even naar het gastenboek. Goeie, wat een reacties allemaal. Ik mis alleen een stukje uit zijn loopbaan, namelijk de periode van de "Horlepiep". Samen met mijn moeder en vader heb ik als jong meisje dit barretje regelmatig bezocht. Ik heb er ooit nog eens aan een talentenjacht meegedaan. Ook hebben mijn ouders daar hun 12 1/2 jarige bruiloft gevierd en toen mocht ik 'tante Bep' helpen met het maken van de hapjes (ik moet toen 11 geweest zijn). We zijn ook nog eens op bezoek gegaan in Hoek van Holland, herinner ik me vaag. Later heb ik Ome Japie nog eens op een andere talentenjacht ontmoet, waar hij jureerde. Hij heeft me die avond heel lang zitten 'bestuderen'. "Ik ken jou ergens van", was zijn opmerking na afloop. "Dat kan kloppen", was mijn antwoord. En ik legde het hem uit. "Waarom heb je dat niet meteen gezegd?" "Ik wilde u niet beïnvloeden."
Nog weer jaren later vierde hij zijn artiestenjubileum. Met een grote bos bloemen ben ik langs gegaan. Toen herkende hij mij niet meer, maar tante Beppie wist het nog wel.
Eigenlijk was ome Japie mijn muziek- oompje. Lieve herinneringen allemaal.
Ik wens jullie veel succes in de toekomst en zal zo af en toe de site nog wel eens bezoeken. En dat boek...? Dat ga ik bestellen, natuurlijk. Vriendelijke groeten, Edith Smits- Valk.


gepost op: 13-09-10 door: Cees Gorissen

Mijn oom,Jan Gorissen was orkestleider van
''Accordeola'' Ik was in die tijd zo'n jaar of 13 14 en ben nú 72 jaar.
Jaap Valkhoff was de grappenmaker van het orkest.De VARA hield regelmatig propaganda-ochtenden.Daar trad dan Accordeola op.Bert visser de gitarist nam het vocale gedeelte voor zijn rekening en als Bert dan een mooie Engelse song ten gehore bracht,met vele gebaren,dan stond Jaap Valkhoff op,nam een boterham en legde die dan in de hand van Bert Visser,zo kreeg Jaap de lachers opz'n hand!
Jaap hoefde niet zo veel te doen,want hij had wat wij Rotterdammers noemen een ''geinponem''
Later,toen ik al volwassen was,heb ik heel wat fijn uurtjes mogen beleven in
De Oasebar.
Diep in mijn hart heb ik altijd een plekje in mijn hart bewaard!
Jaap,bedankt! Rotterdam,13 Sep.2010.


gepost op: 10-09-10 door: The Uke Box

Wij hebben vandaag het prachtig boek gekocht en kijken erg naar uit om alles te lezen, bekijken en luisteren. Wat een bijzonder talent en een prachtig man. Onze grote dank aan de gebroeders Valkhoff voor het uitbrengen van dit mooie boek waar we vele jaren plezier aan zullen hebben. Wij voelde ons vanavond gelijk geroepen om op onze eigen bescheiden manier een ode te brengen aan Jaap Valkhoff ter ere van zijn 100ste verjaardag deze komende week door het liedje "Diep In Mijn Hart" te spelen op de ukulele. Hierbij wensen we de familie Valkhoff veel liefs.
Marko & Shelley
http://www.youtube.com/watch?v=xCIUd_fHGDg


gepost op: 09-09-10 door: Edgar Scheffers

een tip:

Misschien zou het handig kunnen zijn om een online-bestelformulier aan deze website toe te voegen.
Om het boekwerk "Diep In Mijn Hart" te kunnen bestellen.

Dat zou gemakkelijker zijn om persoon en adresgegevens, betalingen te kunnen verwerken bij bestellingen.

MVG: Edgar Scheffers


gepost op: 05-09-10 door: Dik Krikke

Ik heb gisteren bij de Ode aan Jaap Valkhof op de Kaap,het boek gekocht. Mijn zondag kan niet meer stuk een fantastisch boek en twee fraaie CD's
Geweldig


gepost op: 04-09-10 door: Ronald Valkhoff

Mannen, het is een prachtig boek geworden! in een keer uitgelezen maar ga het zeker nog vaak doen. Mooi geschreven, mooie layout en veel nostalgie. gewoon TOP!


gepost op: 03-09-10 door: Ger Klaver

Beste allemaal,
Ik heb zojuist bij boekhandel Snoek op de Meent het boek "Diep in mijn hart" gekocht en zit nu lekker te genieten van de mooie verhalen en foto's terwijl de cd met heerlijke muziek van Jaap speelt.
Hartelijk dank voor deze mooie momenten
Inge en Ger Klaver


gepost op: 02-09-10 door: Arie Valkhoff

Hi mannen

There was a knock on my door this morning, it was the mailman with a delivery of your parcel. Of course I opened it straightaway and started to look at it and read it. Congratulations with the production of this. I noticed the Ben style (Your experience with the Jimi books became handy!). I also like the "older" style of the book, particularly the cover in a style of quite a few years ago. Of course it is an great collection of stuff that all had to do with Pa (from Martin, the collector?). The collections of photos and record labels is absolutely amazing. I also should mention that for me it was a bit emotional because I saw photos of people that I have known personally during Pa's history, for instance the people he worked with in Den Haag and also later in his life so for me it is a bit of history too and it is probably the same for you fellows. For the next few days I will be busy to read it all. Again congratulations a brilliant job done, I am very proud to call myself a Valkhoff.

Groetjes
Arie


gepost op: 02-09-10 door: Lokale Omroep Radio Erasmus

Beste Martin en Ben,

Namens alle medewerkers van Lokale Omroep Radio Erasmus uit Rotterdam/Hoogvliet, willen wij jullie van harte feliciteren met het door jullie uitgebrachte boek over jullie vader, de legendarische Jaap Valkhof.
Jullie mogen hier ongelofelijk trots op zijn!!!!

Wij wensen jullie heel veel succes met de promotie van het boek en..... misschien een leuk idee om eens in één van onze gezellige programma's te komen praten over jullie homage aan jullie vader??? Laat het ons maar weten???

Hartelijke groeten, namens het gehele team van Radio Erasmus,

Yvonne Nieuwland


gepost op: 01-09-10 door: harry-jan bus

Beste Ben en Martin,
Bij deze wil ik jullie feliciteren met het prachtige boek over het muzikale leven van Jaap Valkhoff. Het boek heeft echt mijn stoutste verwachtingen overtroffen. Het ziet er werkelijk prachtig uit met schitterende foto's en het heeft een mooie vormgeving. De verhalen zijn leuk en erg goed geschreven. Het geeft een prachtig beeld van een kleine eeuw amusumentsmuziek van Nederland. Dit wordt een bestseller!
Groet Harry-Jan Bus


gepost op: 31-08-10 door: nora deijl

beste zoons van jaapie valkhof ik heb gewerkt in een kapsalon in de jaren rond 1955 daar had ik een collega die hete julia en woonde boven de oase in de teilingenstraat .ze ging een beetje om met Arie Valkhof Ik zou graag willen weten waar ik ze kan ontmoeten Ik kreeg heel wat verhalen tehoren over de familie Bij voorbaat wil ik jullie bedanken Als het mij toelaat kom ik op 5september 2010 naar de kaap


gepost op: 27-08-10 door: johanna van der heyden

geweldig om dit hier op mijn computer te bekijken als een accordeon speler
jaap valkhoff was een veel beluisterde muzikant in het huis van mijn familie na 25 jaar wonen in the states komt het allemaal weer terug de plezierige tijden van toen heel erg bedank voor jullie inzet en veel succes toe gewenst door johanna


gepost op: 13-08-10 door: Bram

Geweldige site, ben benieuwd naar het boek!
Ik ga het zeker bestellen!
Succes!!


gepost op: 29-07-10 door: frits tomassen

Toch nog een lid van Accordeola vergeten !! Sax/clarinettist Wim van Steenderen. Ere wie ere toekomt !!


gepost op: 29-07-10 door: frits tomassen

prachtige side over topmusicus Jaap Valkhoff ! Meer (voormalige) musici/artisten zouden zo in herinnering moeten worden gehouden. Luisterde al als kind van 6 jaar naar Acccordeola. Naast de drie genoemden accordeonisten toch ook even vermelden de overige orkestleden. Bassist (1e)leider Frans Wouters,later bassist Theo Koppes,violist Frans Poptie, pianist Eddy de Jong,drummer Bud v. Hoorn en gitarist/zanger Bert Visser. Laatste twee genoemden waren beide uit Arnhem afkomstig. Bert Visser was gehuwd met zangeres Winnie Dobber die ook regelmatig optrad met Accordeola. Jammer dat in 1954 een vroegtijdig einde kwam aan dit orkest. Jan Gorissen formeerde een nieuw orkest in de zelfde bezetting met andere musici. Ook hierbij zanger Max van Praag. Ook zij hadden veel succes maar de sfeer was toch anders dan bij Accordeola.


gepost op: 08-07-10 door: Truusje Jore-Gorissen

Nee maar door allerhande omzwervingen op Internet kwam ik op deze geweldige site terecht. Sja als kind heb ik Japie Valkhof heel goed gekend, ik mocht in de studio zitten bij de opnamen (doodstil zijn als het rode licht aanging en ja dus live op de radio, moet je nu niet meer om komen :)en ik mocht heel vaak mee op zo'n geweldige VARA-tournee, hartstikke leuk en dan kwamen er altijd scetchjes bij zoals 'dat ik, dat ik' (een stotterliedje) en daarvoor droegen ze blouses in een zwart/rode streep en mijn moeder maakte graag o.a. mijn janponnetjes en ineens kreeg ik een 'dat ik dat ik japon' ik haatte het hahaha.

Leuk om ook de andere successen van Japie Valkhof te lezen, heel mooie site hoor en oh mijn vader zie ik ook op heel veel foto's die voorbij komen, ja Jan Gorissen dus ook. Ik ben geboren in 1938 in Rotterdam ja ook van voor de oorlog hoor :)

Weet je dat Jan Gorissen en Japie Valkhof knoppentoetsen acoordeons bespeelden, veel moeilijker dan de pianotoetsen zoals Johnnie Holzhuizen bespeelde en natuurlijk kan je met een knoppenaccordeon veel meer accoorden maken.

Nog heel veel succes met deze site en wat je nog verder aan je vader wilt opdragen :-)

Met vriendelijke groet, Truusje Jore-Gorissen, dochter van Jan Gorissen en Willy Brinkman.


gepost op: 29-06-10 door: Aad Rijfkogel

Ik die een paar jaar geleden een koortje opgericht heeft welke oud Rotterdamse liedjes zingen ,had nooit kunnen dromen nog vele top nummers van Japie Valkhoff te zingen en als je ze zelf zingt zijn ze nog mooier voor je eigen als de Meester zelf.
Wat een Klasse wat deze man gedaan heeft .En de zonen niet te vergeten wat deze nu nog steeds doen .
Aad Rijfkogel Haven koor Het Rotterdams Tuig


gepost op: 28-06-10 door: Adri Kruijer

Beste Martin,

Ik wens je heel veel succes met de voorbereiding van het boek over het leven van je vader.
Wij horen nog van elkaar.

Met vr. groet
Adri Kruijer


gepost op: 26-06-10 door: Nanna Secretan

Hee, jongens,
Wat is hier nou aan de hand|?
Over de hele web vind ik Diep in mijn hart.
Zag laats een post van jullie over een uitgave ,beeldschoon trouwens, waarin jullie, terecht, een aanmerking maakten over het feit dat jullie vader niet eens genoemd werdt.Is dit lied van jullie of niet? Tuurlijk is het Jaap's lied. Lwg even uit.
Kind regards,
Nanna ( dochter Nelly Verschuur )


gepost op: 26-06-10 door: John Haze

Hallo,ik speelde laatst in Rotterdam en toen ik aan het eind van de avond zei...
Ik ga jullie niet verlaten voordat ik een liedje van een groot voorbeeld voor mij heb gezongen,waren de poppen aan het dansen
Diep in mijn hart...,en de reactie..
Zo zie je toch hoeveel impact deze man nog steeds heeft......gelukkig
Wou het even kwijt hier.
Bedankt Jaap


John Haze


gepost op: 07-06-10 door: Hans Gorissen.

Sorry voor de verkeerde naam.
Acordiola is een merknaam van de Acordeon.Het orkest is Acordeola.
sorry. Hans.


gepost op: 07-06-10 door: J.Gorissen.jr


bedankt voor de verhalen.Ik herken er een hoop van.Vooral het clowngedeelte als bij Arcordiola een cowboyliedje werd gezongen door Bert Visser(de gitaarrist)en iedereen verkleed als cowboy,zat jaap er met een veeeeel te klein hoedje enz.veel vernomen wat ik zelf niet wist.als klein kind wel vaak meegeweest.Maar veel vergeten.Door jullie weer tevoorschijn gehaald.Zelf heb ik niets Nog maals bedankt.Vriendelijke groeten Hans Gorissen.(zoon van Jan).gepost op: 04-04-10 door: Rob.Spijkers.

Ik was een jaar of de 16 (omstreeks 1962,toen ik voor het eerst samen met een vriend waar ik altijd in het weekend mee ging stappen,bij "DE OASE" terecht kwam.En tot in de vroege uurtjes daar verbleef.Poep gezellig was het daar altijd.Hoe later het werd,hoe leuker(en schuinerde liedjes werden).Tranen met tuiten heb ik daar zitten lachen.Ik kijk en luister nog regelmatig met veel pleziernaar video opnamens van Jaap Valkhof.


gepost op: 31-03-10 door: cornelis

ik kwam op de wereld tijdens het bombardement in 1943, en het eind van de Korfmakerstraat(bekende straat voor de Valkhofs) nou die stond helemaal in de fik. ik was een jaar of vier of zo, en mijn ouders namen mij mee naar Odeon en daar zag ik voor het eerst in mijn leven accordeola, alle accordeonnisten hadden het bekende kaptijns pak aan, maar uw vader was gekleed als een matroos, en hij maakte er de tierrelantijnen aan, zo mager als hij was. toen heb ik uw vader en moeder nog eens ontmoet in het fust, heel gezellig. het laatst heb ik jaap gezien in het industrie gebouw, ik heb mijn hart op Katendrecht verloren, wij waren die avond de dansband, en hij zei nog ...mannen, voorzichtig met de buma. Nou ja wat is er voor de rest nog te zeggen, Valkhof mannekes, fijn om uw vader zo in ere te houden...bedankt


gepost op: 08-02-10 door: truus

Fantastische site, knap gemaakt!!


gepost op: 14-01-10 door: frans

Mooie tijd in de Oase gehad, veel gelachen.


gepost op: 18-12-09 door: leo den hop

ik heb zelf gezongen en elke keer dat ik naar hem luister krijg ik er niet genoeg van schitterend gr leo


gepost op: 10-12-09 door: wim colijn

toevallig op deze site beland,mischien
leuk om even te melden, dat ik een aanzetje heb gegeven voor Hand in Hand.
Ik verzorgde gramofoonplaten voor de
jukeboxen vooral in Rotterdam Zuid en het viel me op,dat in veel cafe's al
hand in hand gezongen werd.Ik heb een aantal grampl.maatschappijen een aantal maanden benaderd voor mischien een plaatje hiervan,Nou,dat vonden ze niet echt een goed idee,zo'n clublied,wat zou dat nou kunnen opbrengen.Moet gezegd dat deze maatschapp,meest in Amsterdam
en omgeving zaten,dus dat is mischien nog te begrijpen.
Ik werkte op Katendrecht bij een grote
jukebox en automaten handel.
Tot dat op'n middag johnny hoes op onze zaak naar binnenstapte.
Toen ik tegen hem over dit idee begon,
nou dat was gelijk bingo !
volgens mij is hij toen regelrecht naar
Jaap Valkhof gegaan en hebben ze
gelijk een aanvullende tekst gemaakt,
en binnen no time kwam het plaatje op
de markt en kwam gelijk de Veronica Top 40 binnen.
Japie de portier was natuurlijk ook precies de rotterdamse zanger die dit
lied kon zingen.
Ik ben ook menigmaal in de Oase geweest ,het was er super gezellig!
ik heb johnny hoes nog wel eens een mail gestuurd hierover,maar daar nooit enige reactie op gehad.


gepost op: 08-12-09 door: t.been

Ik vind deze liedjes tijdloos.
OOk met de andere grootheden uit
dit repertoire.
Het nederlands blijft voortleven dankzij Jaap en niet te vergeten alle
medewerkers op dit gebied.
Profisiat.


gepost op: 09-11-09 door: aad visser

Ik ben zelf met de muziek opgegroeid,mijnvader was beroepsmuzikant in het uitgaansleven.Voor de oorlog snabbelen met een tweede baan bij de ptt,maar dat mocht op een gegeven moment niet meer en heeft toen gekozen voor de muziek.Jaap en mijn vader konden elkaar goed en kwamen elkaar regelmatig tegen.In de oorlog speelde mijn vader op het noordplein in het vierkantje met zijn gabber Henk Petit aan de drum,s en zingen.Later bij Cor schippers in de La Veine en de wonderbar en had inmiddels de bijnaam Bolle Piet.Na zijn eigen werk zakte hij vaak door bij Jaap in de Oase waar ik vaak kostelijke verhalen over hoorde.Zijn laatste baan was bij Aad van Welzenes in de spil op zuid.Ik ben jullie site op het spoor gekomen door een radio programma van Ronald Vonk en ik heb genoten van jullie site en zal hem regelmatig bezoeken,bedankt en hartelijke groetjes Aad Visser


gepost op: 01-11-09 door: Betty en Ben Lugthart

Vroeger zong ik vaak,en ook mijn moeder,in de OASE bar.Het was er altijd erg gezellig.Ook zijn mijn man en ik een paar maal bij Jaap en Bep op visite geweest.Wij zongen ook samen,en Jaap heeft ons toen een paar liedjes gegeven,die ik door een vergissing bij Kees Corbijn heb laten liggen.Die zou ik graag terug hebben,als Kees ze nog heeft.,,De dagen in Mei,, heb ik regelmatig gezongen in wat toen de KLUCHT heette.Een fijn cafe waar we regelmatig optraden .Bij Leen en Leny Boer.Zelf heb ik nog wel bandjes van Jaap die ik heb opgenomen op de bandrecorder.Hij begeleide me dan zo heerlijk!Blue moon en en Embraceble you, and many more1We dronken dan een borreltje wat ik dan voor hem meebracht.Een vieuwtje dronk hij graag.
En Bep zorgde voor een knabbeltje!Het is heel leuk dat er een site is van Jaap!Bedankt Jaap voor ALLES!!!


gepost op: 21-10-09 door: cornel lampen

hallo ben ik ben de zoon van Sam lampen waar je vader en moeder altijd kwamen op de camping ja crooswijkers onder elkaar was altijd gezellig borreltje erbij en stukkie kaas.
je vader was net een half jaar overledenen toen hadden we het over je vader onder het eten en ik had me vader nog nooit zien huilen en ineens liep tie van tafel en hij was niet meer te houden.
hij zei"ïk hield van die man".
ook mijn vader is overleden en ja op de crematie uiteraard alleen maar valkhof.....!!!
mooie herinnering
ik zing nu zelf ook en zing vaak liedjes van je vader
met vriendelijke groet
Cornel


gepost op: 15-10-09 door: Ben Valkhoff

Hallo mensen,

Het gastenboek is weer open. Laat uw reakties achter. Alvast bedankt, en veel plezier op deze website!


gepost op: 24-03-09 door: Bob van Vliet

Geachte Hr/Mevr.
Ik wilde graag de c.d. van Jaap Valkhoff bestellen n.l. Diep in m,n hart,
Maar het gaat niet lukken via de site van Syncoop Producties.
Nu mijn vraag is de cd ook via jullie te bestellen of is hij nog ergens anders te koop?
Graag hoor ik van U!
Vriendelijke groeten Bob van Vliet


gepost op: 11-03-09 door: jan

weet u ik bewonder iedere goede accordeon speler er zijn een aantal die zich een plaatsje weten te geven een menig hard en er zijn er die alleen in de kleine kring blijven hangen, maar toch, na vele jaren waarin de accordeon in het vergeet hoekje is geweest, zijn er mensen zo als ik, die bleven geloven en volhouden tegen de jeugd dat het weer terug komt en zie het leeft weer, de liefde voor het instrument, wat ik nu zo jammer vind is dat het zo moeilijk is om aan film opnames te komen, en vraag mij weleens af, over een aantal jaren, wie kent ze dan nog men heeft verzuimt, toen het nog kon om stappen te ondernemen, en uiteindelijk zal zoals het nu gaat alles verwaaien en is het totaal verdwenen of gesloopt, mijn gedachte zou zijn om naast het internet een soort museum te hebben waar alles bewaard wordt van alle bekende accordeon spelers zodat ook in de toekomst er naar gekeken kan worden en daarmee een voorbeeld kunnen zijn voor nieuwe accordeonisten immers de tijden veranderen ook de stijl en het instrumenten ik hoop dat er iemand met deze bootschap iets kan doen en wens u allen nog veel accordeon plezier toe


gepost op: 11-03-09 door: cor

hoi allemaal ik ben grootgebracht met de muziek van heer valkhoff ik word zelf 50 ben geboren in crooswijk me ouders gingen altijd naar cafe oase treden heer valkhoof wel eens op en op verjaardag was het altijd de liederen die me heel veel vreugde bracht dat maakt rotterdam zo groot denk veel aan die tijd dan kom het kippevel weer naar boven


gepost op: 10-02-09 door: BC

geweldige man
compliment aan de mooie site dat verdient een talent als jaap diep in m'n hart jaap werleds


gepost op: 31-01-09 door: huub wijnen

Ik ben vandaag 44 jaar geworden. Ik vier mijn verjaardag eigenlijk niet. Ooit hoorde ik in een restaurant pianoklanken die "diep in mijn hart" vertolkten. Zo mooi. Jazz. Toen ter tijd kwam ik er achter dat het "dat liedje van Jaap Valkhoff" was. Nog later zag ik de uitzending van stads TV, bij hem thuis. Vanavond heb ik die uitvoering laten zien en dat kwam over... nog steeds fantastisch.
goede site overigens!

Huub Wijnen


gepost op: 05-01-09 door: Bob van Vliet

Beste Martin graag schrijf ik een stukje in het gastenboek van deze kleine Grote man van wie we zoveel geleerd hebben.Zowel op het muzikale vlak maar zeker als vriend en mentor.
Bij elk optreden van Trio Mustang brengen wij nog steeds een muzikale hulde aan Jaap Valkhoff. Complimenten voor de site, en veel succes Bob


gepost op: 18-12-08 door: Sanne

Misschien een rare vraag: maar hoe kom ik aan de oude singels die gemaakt zijn over feyenoord?
Feyenoord wereldkampioen en feyeoord, we blijven gaan???????

Groeten
Sanne


gepost op: 18-12-08 door: a.westerveld

jaap is nog eens,en dat is jaaaren geleden bij mijn schoonouders thuis geweest en speeden ze samen jaap op de trekzak en die ouwe op het hammondorgel.
helaas zijn ze er allebei niet meer .
jammer hoor ..


gepost op: 03-12-08 door: Th.C. Hofman

Ik heb Jaap voornamelijk gekend als saxafoonspeler en zanger bij het orkest van Boyd Bachman in de oorlogsjaren 40-45.

Menigmaal heb ik het orkest zien optreden in het gebouw voor K en W in Den-Haag.

Een geweldige tijd op muzikaal gebied.


gepost op: 03-12-08 door: John Haze

Fantastische muzikant,groot schrijver.
Fijn dat er een site is waarop een ieder dit kan meebeleven.
Jaap je leeft voort....


John Haze


gepost op: 12-11-08 door: willem taffijn

hallo martin
na het lezen van de post,kom ik er achter dat in zo,n korte tijd heel veel
mensen gelijk heb gegeven.
met weemoed denk ik terug aan hoek v holl.wij hadden daar ook huisje,ik speel op mijn accordeola veel melodieen van JAAP bij het ,,Rotterdams Tuig ,,
groet willem


gepost op: 19-10-08 door: Joris

super site! voor een super muzikant!


gepost op: 25-09-08 door: jan en zwaan

beste mensen
wie kent het liedje, ik voel me als een postduif
wie kan mij daar aan helpen
tekst+muziek als het mogelijk is
vertel maar even wat de onkosten zijn
dan maken wij dat wel over per bank
of iets dergelijks
de hartelijke groeten van
jan en zwaan.


gepost op: 03-08-08 door: Edgar Scheffers

Ik heb een vraag:
Heeft er toevallig iemand de tekst van de engelse vertaling van "Ik zie de Haven Al"
De titel is "I Can See The Border Lights"

Het nummer heb ik ooit één keer gehoord in een programma van de VPRO.
Van Han Reiziger genaamd Reiziger in muziek.

Het werd volgens mij toen gezongen door een Nederlands Amerikaanse emigrand.
De naam van de beste man weet ik helaas niet.

als iemand mij daar verder mee kan helpen heel graag.

ik weet niet of de engelse vertaling door Dhr Valkhoff is geschreven.


gepost op: 20-07-08 door: Edgar Scheffers

Deze site is een mooi eerbetoon aan de man die een aantal van de mooiste liedjes aan Nerderland heeft nagelaten.

Ik ben een geboren en getogen Rotterdammer.
Toch woon ik al vanaf mijn 2de levensjaar al niet meerin deze wereldstad.
ik ben opgegroeid in een echt brabants boerendorpje.

Maar toch voel ik me nog altijd sterk verbonden met Rotterdam en de muziek van Dhr. Valkhoff.
met name omdat mijn vader zijn muziek nog jaren ten gehoren heeft gebracht op bruiloften en partijen.

Ik heb de Cd's Moonglow en Diep In
Mijn Hart in huis en draai ze nog heel regelmatig.

ik speel zijn muziek veel op m'n accordeon.

Mijnheer Valkhoff, bedankt voor deze heerlijke muziek.

Voor mij is "IK ZIE DE HAVEN AL" hét lied van Rotterdam


gepost op: 16-07-08 door: Lenie

Fijn, Japie Valkhoff leeft nog steeds. Ik word erg gelukkig van 'diep in mijn hart' en 'langs de Maas'. Wat mij betreft de mooiste rotterdamse muziek ooit.


gepost op: 27-06-08 door: H. de Oude

op int.net vin je alles
zit ff te lullen over vroeger
tik japie valkhof in en ja hoor alles kom boven nachtzaak japie boven trap op arcordion fijne tijd


gepost op: 21-06-08 door: CorryVerhoeven

Het is de eerste keer dat ik de site zie.Maar t'is fantasties
Wat heb ik hier van genoten. toevallig kreeg ik vandaag de muziek van het lied.
"Ik ben zo stapeldol op haar'
.kende de naam van Valkhof wel maar wist er niet veel van. Mijn man en ik spelen ook accordeon als duo. Maar deze site zal ik vaak bezoeken .
Prachtig wat deze man gepresteerd heeft
bedankt dat wij mee mogen genieten
Corry


gepost op: 13-06-08 door: Aad van der Well

Ha Ron

Echt een toffe site!!!!!! Ik zie 'm voor 't eerst.
Dat Jaap zoveel bekende nummers schreef wist ik echt niet. Leuk man!!

Groeten aan de familie

Aad en Jokegepost op: 08-04-08 door: H.J.Brüning

heb mijn ogen uitgekeken van bewondering over uw side
hoop dat u nog lang door mag gaan.


gepost op: 20-03-08 door: nico spijker

Complimenten voor dit grandioze eerbetoon aan een uniek musicus !
Uit het voor-oorlogse tijdschrift "De Jazzwereld" blijkt het engagement met Leslie Davis in Zandvoort in zomer 1937 te zijn i.p.v.1938.
De Musicus van 24 aug. 1939 vermeldt in de Loefhoek in Zandvoort "Valkhof's Prominenten".


gepost op: 10-03-08 door: Petra Valkhof

Leuk deze pagina, ben je op zoek naar onze roots en dan vind je dit.
Nooit geweten van Japie, ken natuurlijk wel sommige liedjes maar wist niet dat ie Valkhoff heette.
Een markant gezicht, typisch een Valkhof.


gepost op: 04-03-08 door: Huub Eikenboom

Aan degene die deze site bijhoud
Ons complimenten deze Jaap Valkhoff
was een groot musicus,en schreef prachtige composities,hij was een groot voorbeeld voor ons allemaal.
de hartelijke groeten van het
Rembrandt duo Huub Eikenboom
Eddie Hoorenman


gepost op: 12-02-08 door: Andrea

Hallo,

Ik ben nu al een hele tijd op zoek naar het nummer "Liefde in Ritme", zag dat het ook op uw site wordt genoemd, dus ik dacht een kans te wagen! De tekst is makkelijk te vinden, maar ik zou het nummer erg graag eens horen. Als u me zou kunnen helepn: heel graag!
Alvast mijn hartelijke dank, vriendelijke groeten,
Andrea Coesel


gepost op: 20-12-07 door: JAN WARMERDAM

DAT WAS IN JAN/FEB 1957.. SORRY..


gepost op: 20-12-07 door: JAN WARMERDAM

ZIE JACQUELINE WINTER, 28-07-07
de laatste 2 maanden voor ik naar Amerika emigreerde speelde ik (gitaar en vocals) samen met Piet Winter.

Pieter was een goede pianist, Oase was een heel gezellige zaak.

Ik speel nog steeds gtr, piano, trompet, viool, banjo en zing graag NL liedjes vooral van Jaap, Bulterman, Hannes Dunk e.a.


De groeten uit San Francisco.


gepost op: 11-12-07 door: Henk R. Mulder

Ik heb met genoegen deze site gelezen en zag in de discografie een 78-toerenplaat staan met het liedje,Datik,datik geschreven door Jaap en H,Ruf Jr.op OMEGA 35127 1954.
Is er iemand die deze plaat of een copie daarvan nog heeft,ik heb er n.l.
bepaalde herinneringen aan.M.vr.gr.
Henk Mulder.


gepost op: 09-12-07 door: Geijntje

Geweldige site zeg. Wat een kanjer was 't toch hé. Fijn om zo iemand gekend te hebben.
Ik heb genoten van z'n werk.
Vriendelijke groet,
Lucy.


gepost op: 25-11-07 door: gunther mohr

mooie site jongens.....groot artiest ook.....die zijn er tegenwoordig niet meer.
ik zag bij de discografie een lp staan van de oasebar,wie weet waar ik die evt kan krijgen,mn overleden oom kok broxks staat er namelijk op zag ik,zal m graag in mn bezit krijgen....wie o wie


gepost op: 20-11-07 door: Terai Valkhoff

hallo i am a valkhoff


gepost op: 31-10-07 door: koos_bier

mooie site,Jaap waardig!


gepost op: 30-10-07 door: Johannes

Al sinds kind al een fan van Slome Japie. Liedjes als 'Boer Pummel', 'Pappie's Avontuur' en het 'Broekje van Blauw' mooi geschreven en lieve teksten.

Johannes


gepost op: 22-09-07 door: ron

Zeer sprekende teksten,echt Rotterdams.
Heeft veel betekend voor het Rotterdamse lied samen met Johnny Hoes.Deze 2 mannen waren echt uniek en hun tijd vooruit met teksten die nu nog aanspreken.
Kan alleen maar zeggen schitterend,bedankt!


gepost op: 16-08-07 door: Hans Dorchain

Beste Jaap, 34 jaar, helaas iets te laat geboren. Heb je nooit live kunnen aanschouwen. Maar jouw muziek laat me voelen wat het is om een hart te hebben. Dank je wel.....


gepost op: 14-08-07 door: Hans Zirkzee

Schitterende site! De Valkhoffs en aanverwanten krijgen vanzelfsprekend een voorname plaats in ons boek over de geschiedenis van de jazz in Rotterdam. U kunt alvast een kijkje nemen op www. jazzinrotterdam.com


gepost op: 14-08-07 door: h j j heesbeen alkmaar

bij toeval deze site ondekt,een pracht muziekant was jaap valkhoff.het doet mij weer denken aan vroeger, toen mijn broer en neefs ook acordeon speelden dat waren het trio heesbeen ook zij vonden jaap valkhoff een pracht muziekant, en speelde ook vele liedjes van hem maar aan alles komt een eind.alleen zijn muziek klingt verder gelukkig maar.


gepost op: 06-08-07 door: Yolan Trabsky

Deze site is Internet op z'n best!

Ter informatie: mijn vader Jascha Trabsky (1908-1973) was geen Pool maar een in Kiev geboren (Wit-)Rus. Na zijn carriere als muzikant nam hij, in 1947, de grammofoonplatenzaak "Muziek-Smith" te Den Haag over. De zaak bestaat niet meer; de herinnering eraan -zo blijkt nog regelmatig- wel...


gepost op: 28-07-07 door: jacqueline winter

Hallo allemaal. Mijn vader kent die tijd in de oase nog. Hij was daar de jazz pianist bij Jaap Valkhoff. Mijn vader leeft nog en is 82 jaar. Wie kent hem? Piet Winter.


gepost op: 05-07-07 door: Aad Schilperoort

Ik heb al een verhaal geschreven over
die keren dat ik bij Jaap en toen nog Arie Gwerkt heb in de Oase Het was
fantastisch. Ook voor alle klanten van destijds Ik vergeet het nooit uiteraard............Aad Schilperoort


gepost op: 12-06-07 door: kingston radio

Ik vindt het een eer om te vertellen dat wij de muziek van jaap valkhoff weer zullen gaan draaien zodra de zender voor internetradio weer werkt, in het programma; ik hou van holland .


team kingston radio


gepost op: 11-06-07 door: P.G.Tigchelaar

Ik heb genoten van de verhalen en de foto,s.
Mijn vader was Jopie Tigchelaar,de pianist van het orkest.


gepost op: 22-05-07 door: Tante Hilda van Leeuwen

Ik heb genoten van alle foto's van vroeger uit de oase en de video's

liefs tante Hilda


gepost op: 29-04-07 door: Silvester Huisman

Wat een grootheid ! ! !
Prachtig om ook de video's te kunnen bekijken.
Alle respect voor wat Jaap Valkhoff voor ons heeft nagelaten.


gepost op: 28-03-07 door: jos brands

mooie site, vol met fijne nostalgie!
ben al enige tijd op zoek naar het nummer "hij was een fijne knul" van Rotterdamse Riet. Zou het leuk vinden als iemand mij kan voorzien van dit nummer als mp3. Of misschien kan iemand mij vertellen of de nummer op voorkomt op een cd van Jaap. Wil mijn ouders verrassen op hun 50-jarige bruiloft.
Met vriendelijke groet,
Jos


gepost op: 28-03-07 door: Cees van Dijk

Genoten van deze site. Heb alles van top tot teen bekeken en de nostalgie kwam op een hoogtepunt met al die bekende super nummers !
Bedankt voor deze prachtige terugblik op een heel mooie muziektijd van feest, pikant en harmonie.
Wat een supertalent is Jaap toch geweest !!


gepost op: 07-03-07 door: Arie van Gelderen

Tjee,is dit even een toffe site.T'is
of ik op een verjaardag als pikkie zit te "luisteren"naar de verhalen.Alleen is er nu beeld bij.Jo Valkhoff is,overleden welliswaar,mijn moeder en de liefde en respect welke zij voor haar familie had klinkt nog door.Moole foto's,prettige schrijfstijl.Wie weet "jammen"ze wel met z'n alle.


gepost op: 26-02-07 door: Piet Snieder

Het zal middenjaren 50 zijn geweest dat
Jaap Valkhoff met het orkest Accordeola
in Volendam heeft opgetreden, 'n iets dat in m'n geheugen blijft gegrifd. Zo
was ik onder de indruk van het spel dat
deze mensen speelde. Zelf heb ik ooit ook les gehad op de accordeon, dus sprak het mij destemeer aan. Ja en de nummers die hij heeft geschreven zijn van heel goede kwaliteit.Dus Jaap blijft in m'n gedachten.Piet Snieder.


gepost op: 22-01-07 door: Linda van Koesveld

De site ziet er compleet,duidelijk en overzichtelijk uit.
Af en toe bekijk ik een videofilmpje, heel mooi dat dit allemaal op deze manier bewaard kan worden!


gepost op: 20-01-07 door: Ronald Valkhoff

Het mooie van deze site is dat ie eigenlijk nooit klaar is.
Elke keer als ik weer kijk staan er nieuwe dingen op.
echt knap!


gepost op: 07-12-06 door: jan jansen

Ik ben heel blij dit te kunnen lezen over een groot artiest waar ik veel mee heb gelachen en ik heb met hem gezongen en accordeon gespeeld. Al in de Oase kwam ik bij Jaap in de zaak en later in de Horlepiep. Ook heb ik lang voor ik naar Spanje ben verhuisd , met de zonen Jaap en Ben veel op feesten gewerkt , zij zaten dan achter het slagwerk. Echt grandioos , deze man had heel veel in zijn mars.


gepost op: 30-11-06 door: Waldo&Cynthia

Zeer indrukwekkend om gedetailleerd het werk van deze bijzondere man te lezen.


gepost op: 24-11-06 door: nanna secretan

hallo,
wat een geweldig site,
vriendelijke groeten,
nanna
dochter nelly verschuur


gepost op: 11-11-06 door: marco randolfi

ik heb gehoord dat mijn familie
( randolfi ) in de biografie over jaap valkhoff voorkomt,vandaar mijn belangstelling!

marco randolfi


gepost op: 09-11-06 door: Freek

Leuke site, jammer dat de opnames niet te downloaden zijn. Ben bij Jaap in z'n vakantiehuisje in Hoek van Holland geweest. Daar trok hij dan van onder de bank een saxofoon en speelde z'n favoriete nummers. Een mooi mens!!!


gepost op: 19-10-06 door: Lex Kamphuis

Een mooie site met herinneringen aan dé zanger van het Rotterdamse levenslied. Ik ben in 1953 in de Schilderstraat geboren, in de flat tegenover de Oase bar en daarom is de naam Jaap Valkhoff altijd in mijn herinnering gebleven. Mijn moeder sprak overigens altijd schande van het lawaai dat de bar 's-avonds en 's-nachts produceerde...:-)


gepost op: 14-10-06 door: Richard

mooie site hoor :-)


gepost op: 14-10-06 door: Dino

Mooie site hoor! Ik heb van de muziek genoten :)


gepost op: 01-10-06 door: Rinus Blijleven

Met veel aandacht site bekeken en gelezen, mooi gedaan voor jullie vader.
Zelf ben ik een groot verzamelaar van de 78 toerenplaten, indrukwekkend allemaal om dat
bij elkaar te zien.


gepost op: 29-09-06 door: bert nicodem

Eindelijk rechtvaardigheid:een site over Jaap !
Het allerbeste dat Crooswijk ons geschonken heeft.
Er is geen amusementsmuzikant in Nederland die
niet een compositie van Jaap op zijn repertoire
heeft staan. Dan lul je toch niet meer verder.
Wie zegt dat Jaap niet geniaal was moet rechtstreeks
het vak uit. Liever vandaag dan morgen.
Toen ik jaren geleden een opnamesessie had in
studio Schaap in Delfshaven werden daar op dat
moment net de eerste dozen binnengebracht van de homemade-CD " Moonglow ".
Ik heb gelijk de bovenste doos opengepulkt en ben
hoogstwaarschijnlijk de eerste muzikant die hem in
zijn bezit had en heeft gedraaid. (En betaald !!!)
Daar ben ik zo trots op als een aap met zeven gouwen.......CD's laten we maar zeggen.
De site staat natuurlijk nu in mijn favorieten.


gepost op: 24-09-06 door: Suze van Eisden-Koster

Vanmorgen via Ronald Vonk gehoord van de site en direct opgezocht.
Wat een prachtig eerbetoon aan jullie vader.
Ik heb de site met een lach en een traan bekeken en beluisterd.
Veel herinneringen zijn weer boven gekomen, ook aan het gezin Jaap Valkhoff.
Ben en Martin een site die zonder omwegen het leven van Jaap weergeeft.
Suze


gepost op: 24-09-06 door: Tim Lodewijk

Heel mooie site en prachtig materiaal! Kijken, lezen... heerlijk!!!


gepost op: 24-09-06 door: joop clown pepie

hallo jaap wat is dat gaaf wat ik op zondag 24-9-2006 hoerde dat je een web had geopend. nu als clown pepie speelde ik jaren ook de accordeon. maar wat jij daar uit haald is tof. met dank en lof jaap van de clown pepie 45 jaar voor de gehandicapte kinders opgetreden.dank je wel jaap.. joop van wijngaarden spijkenisse..


gepost op: 23-09-06 door: Kick van der Veer

Ik ben echt onder de indruk. Ik zal regelmatig een bezoekje brengen en ik zal er op de radio melding van maken.


gepost op: 23-09-06 door: marcel koster

Eindelijk een mooie site van 1 van de grootsten! Wat een mooie liedjes heb je toch geschreven meneer Valkhoff, en een groots accordonist!!! groet van een hele grote fan!


gepost op: 22-09-06 door: Jacklo

Wat een geweldig mooie site hebben jullie gemaakt. Veel gegevens, mooie kleuren, het is eigenlijk niet alleen een site maar ook een monument.

Goeie aanleiding om eerdaags weer eens iets van Jaap te draaien in de Sandwich.


gepost op: 22-09-06 door: Roland Vonk, Radio Rijnmond

Fantastisch, in één woord.
Een mooi stukje cultureel erfgoed toegankelijk gemaakt.


gepost op: 22-09-06 door: harry-jan

Bete Martin en Ben,
In één woord hulde voor deze prachtige site...en vooral zo compleet. Als Valkhoff-fan en bewonderaar is het smullen om alle cd's en vooral de bladmuziek zo fleurig op de site terug te kunnen vinden.... en wat is het schrikken om te zien hoe incompleet mijn eigen Jaap Valkhoff archief is. Ik moet dus nog flink doorverzamelen!
Gefeliciteerd met jullie werk en ik zet hem bovenaan mijn favouriten.
Groet, Harry-Jan Bus


gepost op: 21-09-06 door: erik peters

't ziet er goed uit! Leuk! Erik


gepost op: 21-09-06 door: peter j. muller

eindelijk het verdiende internet monument voor een van onze grote volkszangers en tekstschrijvers... compliment voor de makers van deze website, jullie vader zal trots zijn!


gepost op: 31-08-06 door: Hans van Koesveld

Echt mooi en leuk .
Ik zal de site regelmatig blijven bezoeken mede om goede herinneringen op te halen uit de tijd dat ik vaak bij de Valkhoff's was. Altijd gezellig !
Hans.


gepost op: 31-08-06 door: Ronald Valkhoff

Oude tijden herleven.
Ik heb er te weinig van meegemaakt maar kan hier weer veel leuke momenten van mijn jeugd terugvinden.
TOP SITE BOYS!!!!!!


gepost op: 29-08-06 door: Linda

Ik dacht, laat ik even kijken hoe het met de site is.....,staat er een heuse videoclip op! Erg leuk om deze te bekijken. Ziet er goed uit. De rest van de site ziet er netjes uit. Mooi werk mannen!


gepost op: 28-08-06 door: Jasper Robbemond

Ik vind 'm top! Zowel de site als de artiest. Veel succes.


gepost op: 28-08-06 door: Nina

Ik ben trots op opa!


gepost op: 25-08-06 door: Marcel Ooms

Veel plezier met het gastenboek![ plaats een bericht ]